De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


vrijdag 2 mei 2014

Politieke Prietpraat


Ik moet maar niet de politiek ingaan, heb ik bedacht. Dat wordt alleen maar hommeles.
Want jongens, jongens, wat zou ik die boel daar in Den Haag graag even willen aanvegen!
Jullie snappen't al, ik zit in een politiek ontplofbaar moment. Je mag hier afhaken - dat neem ik je niet kwalijk - maar vandaag even geen wol of hout.
Wat is dat toch met mensen en macht? Waar blijven al die mooie idealen zodra iemand op een positie komt waar er ook echt wat aan gedaan kan worden? Verzanden die in de compromissen die er volgens zeggen altijd in de politiek gesloten moeten worden? Ik geloof er niets van.

Goed, stel dat ik de macht krijg, ja, voordat het mij ook overkomt, dan is het belangrijk om hier mijn idealen even aan jullie kenbaar maken. Zwart op wit. Zodat jullie me er later mee om de oren kunnen slaan.
Goed bewaren dus.

De Partij van Kyroushka zal zich inzetten voor het volgende:
1. Belangrijk: zorg voor de zwakkeren. Een teken van beschaving.
Dat geldt uiteraard voor onze zieken en ouderen, maar ook voor vluchtelingen die vaak al meer ellende hebben meegemaakt dan jij en ik bij elkaar kunnen dromen.

2. Nog een teken van beschaving: respect voor het milieu en alles wat op deze aarde leeft. Niet alles is in geld uit te drukken, niet alles heeft direct zijn nut voor ons, maar respect voor onze wereld is de basis van ons bestaan. Punt.

3. Ook heel belangrijk: zorg voor de toekomst (en daarmee indirect voor onszelf), dus investeer in jongeren en hun scholing. Kleine klassen waarin kinderen zichzelf kunnen zijn, niet de grootste gemene deler als norm aanhouden bij het lesgeven (dat bewaren we voor de rekenlessen).
Kinderen zijn de toekomst van onze maatschappij, van de wereld, dus het lijkt me zinnig om daar goed in te investeren.Kort samengevat: we denken niet alleen aan onszelf en we denken ook niet alleen aan het hier en nu.
Wacht even, dit is geloof ik pedagogisch onjuist gesteld, we moeten het positief brengen heb ik gehoord.
Nog een keer:
We zorgen voor elkaar, Europa-wijd én wereldwijd, en we denken daarbij ook nog aan de lange termijn, dus aan de volgende generaties.
Kijk, zo simpel zou het moeten zijn.En nu ik toch mooi op dreef ben zal ik ook nog eens even het energie-, water-, voedsel-, dierenleed- en ruimteprobleem oplossen. Weer heel simpel. Twee regels.

1. We eten geen of nauwelijks vlees meer (en we kunnen dan ook overal biologische landbouw toepassen want we hebben opeens plantaardig voedsel in overvloed).
2. We beperken onze voortplaning.

Ben ik nog wat vergeten, jongens?

Oh, voor het geval jullie je afvragen wat mijn foto's dit keer met het onderwerp te maken hebben: niets. Helemaal niets.
Maar dat hoeven onze buitenlandse lezers niet te weten.

9 opmerkingen:

 1. Ben het met je eens, behalve dan over dat punt van die voortplanting hahaha........
  Liefs Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prima! Behalve dat minder vlees eten. Echt, ik laat die voortplanting wel zitten als ik mijn stukje vlees maar bijna iedere dag krijg. ;)

  Groetjes,
  Jet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hm, dit is al wat moeilijker. Misschien zo nu en dan een stukje biologisch vlees. Vanwege het dierenleed en aanverwante zaken? Kan je je daarin vinden.

   Verwijderen
 3. pas maar op, dadelijk heb je veel (voorkeurs-)stemmen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nu al moe van de compromissen, zie bovenste twee reacties. Ik geloof toch dat het niets voor mij is, zo'n politieke carriere.

   Verwijderen
 4. Het probleem is: heel veel mensen willen dit helemaal niet. Heel veel mensen wíllen simpelweg niet 'samen'leven. En deze mensen zijn bereid grote middelen in te zetten om hun doel te bereiken. Daar sta je dan, met je mooie idealen. Zolang primitieve driften, religie en geld de mensheid in hun macht hebben, blijft het gaan zoals het gaat, net zolang totdat het écht fout gaat.

  Doen wat je fijn vindt, lief en sociaal zijn voor je directe omgeving, geborgenheid vinden in je eigen huisje - meer kun je niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt wel erg somber, Ruben! Ik denk eigenlijk dat we vaak te druk bezig zijn met de kleine dingen van alledag en dan vergeten wat echt belangrijk is. De grote lijn, zeg maar.
   Life, Universe and Everything.
   Laten we elkaar daarom vooral inspireren!
   Het antwoord weten we: 42.

   Verwijderen
 5. Tja, deze is echt Kyra en van getuigt van je vurig temperament !
  Persoonlijk ga ik toch absoluut voor de eerste foto.... Volg je dromen, volg je hart !!
  Groetjes Peter

  BeantwoordenVerwijderen