De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


dinsdag 6 augustus 2013

Campingleven

Wie van jullie is deze zomer ook in Nederland gebleven? Wie heeft zich niet laten ontmoedigen door de slechte en koude start van de zomer?
Nu lachen wij in onze vuistjes, want die lui die zo nodig naar Mexico, Namibie en India moesten hebben deze laatste heerlijke Hollandse zomerweken toch maar mooi gemist.Wij zaten deze tropische tijd uit op de leukste camping van Nederland (nee, ik zeg het niet) en waren daar helemaal los van de rest van de wereld.
Die heb je ook niet nodig, want zo'n camping is een wereld op zich. Eigenlijk de ideale afmeting voor een mens, ik weet zeker dat we niet gebouwd zijn om het leed van zeven miljard mensen op de schouders te dragen. Gewoon een camping (of een dorp, maar eigenlijk komt dat op hetzelfde neer) met alle lief en leed is genoeg.
En geloof me, lief en leed is er! Vooral als je met pubers campeert. Want dat zijn de jaren waarin hormonen de regels bepalen.


Mijn Houtman en ik, al geruime tijd uit die storm van emoties, hebben achter onze boeken met verbazing het hele spectrum van gevoelens gadegeslagen. Ik mag hier niet uitweiden over alle drama's, als ouder heb je geheimplicht, maar het was boeiend en leerzaam.

Ondertussen maakten wij leuke tochtjes door de omgeving:  prachtige tuinen, oude boerderijen. Natuurlijk met picknick.


Onze dierbare caravan was in deze weken ons huis.
Da's niet cool, ik weet het, maar mij krijg je niet meer in een tent. Als kind moest ik mee, ieder jaar weer met de lelijke eend naar Frankrijk, want dat deed iedereen in die tijd.
Altijd op hetzelfde lekke luchtbed. Die moest halverwege de nacht nog een keer worden opgeblazen, dan haalde je de ochtend net.
Ook regende het veel in Frankrijk in die jaren. Dat kan een beetje overdreven klinken, maar in ieder geval lekte niet alleen mijn luchtbed.

Gelukkig wierp het Lot ons een aantal jaren geleden een kleine, oude, maar erg comfortabele caravan in onze schoot (dank je wel, Juul!).


Ik sloeg direct aan het inrichten: tafelkleedje, kussentjes, fruitschaaltje...


Vroeger heb ik altijd al een poppenhuis willen hebben, maar die kreeg ik nooit. Uiteindelijk heb ik in mijn kledingkast maar een plank voor Barbie ingericht, tafeltjes van luciferdoosjes, houten klosjes als krukjes en een oogbadje als wc.
Nou moet ik wel oppassen, want dit zijn eigenlijk persoonlijke ontboezemingen die niet geschikt zijn voor het Internet.


Hoe dan ook, ik heb nu eindelijk mijn poppenhuis. Met poppenpannetjes en een poppenservies. En poppenhanddoekjes.En wat Barbie en ik vroeger nooit hadden heb ik nu wel: een droog bed, een echt leeslampje en een koelkastje op grijpafstand.


13 opmerkingen:

 1. leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor het weer hoefde je Nl inderdaad niet uit de afgelopen weken. Jullie caravan ziet er gezellig uit! De kinderen wel in een tent denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Puberzoon heeft inderdaad zijn eigen tentje, dochter vindt het wel knus in de caravan. Die heeft nu dan ook de meeste ruimte...

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijk knus caravanetje hebben jullie!! Fijn dat jullie het zo fijn hebben gehad!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk plekje! Daar past wel een iemiemini boekje bij ;) Heerlijk hoor! Ben achter met lezen enzo, maar komt wel! Volgende week mijn eerste 'therapie'... ben zo benieuwd.. na 6 weken zou ik als een roos moeten slapen! Kom ik eens logeren in die mooie caravan van jou! En die barbies, altijd al geweten! :) liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wist dat ik het B-woord niet had moeten noemen! Maar je mag altijd komen logeren!

   Verwijderen
 5. Lief Kyrtje, na al die jaren zie ik dan toch nog de caravan weer. Wat ben ik blij dat jullie zo genieten van de oude geweldige caravan. Lfs.Juul

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, het heeft me wat hoofdbrekens gekost, maar je hebt hem weer gezien.

   Verwijderen
 6. Lieve Kyra,
  Wat ook zo heerlijk is in zo'n caravan (wij mogen die van mijn vader op de boerderij van mijn broer in Frankrijk wel eens gebruiken): Je kan het huishouden vanaf 1 plek in de caravan doen! De afwas, de schone was in de kast gooien, je bed opmaken...alles zonder 1 voet te verzetten, ik vind dat ideaal en wat nog belangrijker is: manlief kan me niet ontsnappen....heel de week mijn man gezellig voor mijzelf alleen...
  Heerlijk dat caravanleven, maar ik blijf een tentje ook leuk vinden.
  Ik vind het een leuk stuk wat je geschreven hebt en ik vind het ook nog zo bijzonder dat jouw puber kinderen nog met je mee op vakantie willen (laat ze dit dan maar niet lezen).
  Wij hebben een boeren 25 jarig huwelijksfeest gehad op het bio-bedrijf van WJ. Ik stuur je nog foto's Liefs uit zonnig Zeeland Addy XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat weer een nadeel is, is dat het in zo'n minihuisje ook wel weer heel snel een bende is. Vooral met al die aanloop.
   Ik ben benieuwd naar die foto's!

   Verwijderen
 7. Heerlijke caravan, leuke draai heb je er aan gegeven, dat voelt toch helemaal als een thuis. Leuker dan een standaard inrichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk knus plekje die caravan. Ik zou zoiets nog wel in de tuin willen neerzetten. Een plekje voor bezinning en om te handwerken. Geschilderd in een gezellig kleurtje en van binnen ook zo leuk ingericht.

  BeantwoordenVerwijderen