De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


dinsdag 27 augustus 2013

Onze Wereld

Sorry lieve lezers, dit wordt een Filosofisch Bericht.
Je mag hem natuurlijk overslaan, maar je mag me ook aanvullen. Of corrigeren, vooruit, ik zal niet kinderachtig zijn.
Waarover wil ik nu graag met jullie van gedachten wisselen?
Nou dit:

We leven in spannende tijden, de manier waarop wij met elkaar leven en communiceren verandert razendsnel.
Wij doen dat samen, wereldwijd, met onze blogwereld en de social media. Misschien is het nog niet overal doorgedrongen ("Pinterest, wat is Pinterest?"), maar hier op het internet gebeurt het.

ketting van viltrollen, Eexterhout
Modes ontstaan, groepen, trends en initiatieven worden geboren. Rages komen en gaan wereldwijd (cupcakes werden popcakes en nu wil iedereen opeens macarons).

macarons, duidelijk recept hier
Ideeën en inspiratie gaan sneller dan het licht en vormen samen het beeld van onze wereld.
Modeontwerpers en interieurstylisten halen hun inspiratie uit al die ongelooflijk creatieve en originele blogs, youtube-filmpjes en Pinterest boards.

bloemenkleed van Marijke, gehaakt
deken van Hanny, gesponnen, gebreid
Ik filosofeer nog even door, vandaag ben ik alleen creatief met de geest, dat mag ook wel eens.
Denk maar mee en corrigeer me waar nodig.

         ketting van wolschijfjes, Eexterhout     
bloemen van vilt en dekens, Eexterhout
Dankzij het internet en de Wiki-golf delen we dus steeds meer met elkaar. Denk aan al die mensen die elkaar op het internet opzoeken, volgen, steunen en inspireren. Wereldwijd stroomt kennis en informatie heen en weer.

wolprojecten van Jannetje (Viltwerkplaats Gieten)
Waar vroeger informatie de macht bepaalde (de autoriteit van de dokter) kan nu iedereen die kan lezen en over internet beschikt die informatie krijgen. En informatie geven.

viltkraag van Hindre
Dat is leuk, want opeens is de mensheid samen één denkend organisme, één groot brein waar wij allemaal ons pixeltje (om een passende term te gebruiken) aan bijdragen. Als individu hoeven we niet alles te begrijpen, maar samen overstijgen we de tekortkomingen van de enkeling.
We versterken elkaar en bouwen verder op elkaars ideeen.

trui van Marianne, gesponnen, gebreid
omslagdoek van Agnes, plantaardig geverfd, gesponnen, gebreid
Ik schiet nog even door.
Door deze samenwerking en kennisoverdracht komen we eindelijk op een punt waar de globalisering al tientallen jaren naar toedrijft: we ontmoeten de wereld op het internet, de wereld wordt ons vertrouwd want we communiceren ermee, we raken erbij betrokken, het krijgt een gezicht.
En iets wat een gezicht heeft gekregen en vertrouwd is roept minder angst op en minder angst betekent meer tolerantie en - hoe snel ga ik nu? - minder ruzie en minder oorlogen.  Hoera!

Zo, dat is maar weer gezegd.

kleed van Jet, geverfd, gesponnen, gebreid

8 opmerkingen:

 1. Als dat laatste nou eens werkelijkheid zou kunnen worden...
  Prachtige foto´s heb je geplaatst, fleurig en kleurig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige foto's en ik hoop dat velen geinspireerd zullen zijn door je betoog. Elkaar echt willen leren kennen en niet alleen 'kijken', begrip in plaats van afkeur of bevestiging van het vreemde. Al die informatie is een cadeau maar ook een dreiging als het verkeerd word geinterpreteerd. Ik geniet iig dat ik ook thuis meer en meer van andere over de hele wereld kan leren, creatief, sociaal en inhoudelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt gelijk Susan. Als we er rekening mee houden dat we de neiging hebben de dingen te zien volgens ons eigen referentiekader dan komen we er helemaal uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zou dat toch mooi zijn, als dat zo zou werken! Net als Susan zegt, als iedereen elkaar maar echt zou willen leren kennen zoals de ander is, zonder voorbehoud en zonder vooringenomen ideeën, wat zou dat al een verschil maken! Ik vind het een mooie gedachte, dat je de wereld over kunt en overal iets opdoet waar je je voordeel mee kunt doen en ook op die manier weer iets toevoegt, iets aan de ander geeft.
  Prachtige foto's trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het wel moeilijk om zonder vooroordelen te kijken, moet ik eerlijk zeggen, heel stilletjes dan. Vandaar dat ik deze spreuk (van Pinterest!) zo goed vind: if you judge a fish by its ability to climb trees you will live your whole life believing fishes are stupid. Als je zelf een aapje bent moet je dus moeite doen om het talent van een vis te herkennen.

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Ik vind je betoog prachtig. Vertaal het alleen even in het Syrisch, want daar schrok ik erg van gisteravond op tv (ja, moet ik maar geen nieuws kijken)dat China en Rusland tegen interventie van Amerika in Syrië zijn. Voor je het weet hebben we een wereldoorlog. Ik hoop dat ze ook jouw blog lezen en dat ze inzicht krijgen in Syrië.
  Hartstikke mooi Kyra. Als ik dat bloemenkleed zie, wil ik gelijk beginnen.Voor als je dat nodig hebt, moet dat heel rustgevend zijn: gewoon elke dag een mooie bloem haken...
  Ik hoop dat Assad dat ook doet.
  Liefs XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. PS
   Mag ik het patroon van dat bloemetjeskleed? Of het e-mailadres van Marijke?
   xx

   Verwijderen
 7. Voor Addy en Assad (maar wat een verschil...), het bloemetjeskleed komt uit het boek van onze Noorse helden Arne en Carlos, hier bijvoorbeeld genoemd: http://hejtjorven.blogspot.nl/2013/01/nieuw-boek-van-arne-carlos.html

  BeantwoordenVerwijderen