De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


zaterdag 7 januari 2012

Een Swapbijeenkomst in Shanghai

Voor al diegenen die er dit keer helaas niet bij konden zijn, de bijeenkomst van de Dutch Swappers en de Dutch Kids in Shanghai was een groot succes! Tenminste, op alle vlakken behalve het financiele. Want, alhoewel het er veel goedkoper is dan in Nederland, in je enthousiasme jas je er ongemerkt nog heel wat yuan doorheen, zucht.

Aangezien ik een stoere ben, ging ik meteen na aankomst met Susan en haar gezin uitgebreid Chinees eten (en omdat Creatieve Blogvolgsters ook altijd met eten bezig schijnen te zijn, dit is wat we op de tafel kregen: chicken lemon, spicy beef slices, een paar erg Chinees uitziende visjes met kop en al, gefrituurde visfrietjes, bakken vol witte plakrijst en (om het geweten te sussen) heeel veel broccoli met heeel veel knoflook). En dat werd natuurlijk met stokjes gegeten, daar was geen discussie over mogelijk.

En wat doen Chinezen als ze op de foto komen?

De volgende dag was een Meidendag. De mannen (Susan's man en zoontje) werden achter de TV geparkeerd en de meiden (Susan en ik met haar minstens zo opgewonden dochtertjes) gingen Shoppen. Als eerste die fourniturenmarkt. En als tweede ook. Trouwens, eigenlijk brachten we het merendeel van onze tijd daar door. Vind je het gek: duizenden knopen, duizenden lintjes, duizenden Chinezen en wij met zijn vieren, een gouden combinatie!






Na de fourniturenmarkt zijn we naar een toeristische markt vol nepartikelen gegaan (tussendoor een snelle croisant, haast, geen tijd om te eten) om de broodnodige Uggs en Allstars in te slaan (even een waarschuwing vanuit het vakgebied: drie nepartikelen worden gedoogd door de douane, niet meer!).
Uiteindelijk sleepten we ons naar het theater waar Susan met haar gezin een Chinese acrobatenshow zou gaan zien. En aangezien ik de volgende ochtend vroeg weer moest vertrekken rolde ik in een taxi terug naar mijn hotel.

Maar, ik weet heus wel dat jullie uit beleefdheid dit allemaal tot hier hebben gelezen! Want hebben wij het nog over jullie gehad daar in Shanghai? Tuurlijk.
En hebben wij nog rondgekeken door jullie ogen? Heel zeker.
En heb ik nog een klein hoekje in mijn koffer kunnen reserveren voor een zakje knopen en lintjes voor een van jullie? Driewerf ja.

Dus, aangezien het erop gaat lijken dat ik een echte Blogster ben geworden, je kunt tenslotte niet meer spreken van een geheim blogje als je al aan je vijfde bericht bezig bent, ga ik nu iets typisch Blogsters doen: ik heb een Give Away. Een Weggevertje. In het Nederlands klinkt het net zo aardig.
En wat geeft ze weg? Speciaal voor jullie uitgezocht, dit:




Wat is het? Allemaal houten knopen (omdat ik die zo leuk vond!), de meeste zijn bedrukt met bloemen. Bij de hartjesknopen kun je met een leuk kleurtje katoen door de gaatjes rijgen. En lintjes natuurlijk, met hulp van Susan uitgezocht (want mijn smaak schijnt hierin enigszins af te wijken).

Wat je moet doen om voor deze buit in aanmerking te kunnen komen? Laat hier een berichtje achter dat je mee wilt doen. Over twee dagen (laten we zeggen op maandag om 12 uur!) trek ik daaruit een naam en daar stuur ik het pakketje dan naar toe. En voor diegenen die dan niet de gelukkige zijn, vergeet niet dat we, tussen alle drukte en opwinding door, de hele tijd met jullie in onze gedachten rondliepen, daar in het Verre China.
Dat is toch al een kadootje op zich?

13 opmerkingen:

  1. Oh wat was ik daar graag bij geweest. Niet eens persé om alle fournituren, maar om de gezelligheid! Top foto van die man in zijn lintjes shopje. Hij ziet er een beetje wanhopig uit ;-). En leuk dat je er over hebt geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh oh oh chineese dim sums zijn zoooo lekker.... Het eten is daar sowieso veel lekkerder dan bij de plaatselijke chinees... Brings back the days... Ik maak graag kans op je leuke give away. En wellicht had je het nog niet gezien maar.... jij hebt die bij mij gewonnen! Neem je even contact op?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet dat er gezellig uit!! Leuk dat jullie elkaar daar konden ontmoeten. Ik was er graag bij geweest maar ik hou niet zo van vliegen....
    Dan nu maar hopen dat het pakketje mijn kant op mag komen want de knopen zijn super! En ik ben benieuwd wat jouw smaak qua lintjes is. Groetjes Carolien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet dat er gezellig uit zeg! Kan me voorstellen dat jullie je daar enorm vermaakt hebben. Wat had ik er graag bij willen zijn!
    Ga ik nu duimen dat ik dan maar het super leuke pakje mag winnen! Lijkt me ook erg lekker ruiken op de één of andere manier...
    Groetjes
    Janny
    Ps: Wat schrijf je er toch weer leuk over Kyra!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat vreselijk leuk dat je Susan daar kon ontmoeten en dat jullie tijd hadden om gezellig over die markt te struinen!!Wat een leuke knoopjes! ik maak graag kans!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh Kyra, wat leuk! :D
    Ik moet toch eens leren durven te vliegen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Net op tijd terug uit Gent ( geweldige shop stad trouwens, als je van vintage, scandinavisch en leuke hebbedingen houdt)Ik laat een berichtje achter, maar ik hoef niks te winnen want zit ten midden van mijn verse buit. Maar ik ga nu direct heeeeeel hard sparen voor een reisje Sjanghai ofzo :)

    ps: super dat je weer aan de blog bent :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Joepie, Kyra slaat toch weer aan het bloggen! Hadden we zo'n markt maar in Nederland. En als we toch bezig zijn, doe mij dan ook zo'n overdekte groenten/fruit/vlees/vismarkt zoals ze in Barcelona hebben (maar vlees en vis mogen ze van mij wel weglaten). Misschien toch maar eens met Dutch Swappers de grens over?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Superleuk Kyra! En wat schrijf je heerlijk! Weleens aan een boek gedacht? Ik doe mee met je weggevertje, hartstikke leuk! Bedankt voor de kans, enne... heerlijk dat je weer veilig terug bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, Kyra, wat heerlijk!! Je stukje, de foto's, moest ook erg lachen om die 'wanhopige' man tussen al die lintjes haha! Waar hadden jullie om gevraagd? ;-) Wat een geweldige dagen moeten jullie gehad hebben! Ook voor de meiden van Susan zal het super geweest zijn haha! Ik heb net een geweldige prijs gewonnen, dus vind niet dat ik mee 'mag' doen met je prachtige give-away, maar als je ergens in je koffer nog één zo'n mooi houten knoopje heb liggen, zou ik die graag met je willen ruilen ;-) Gewoon al het idee dat hij daar vandaan komt en door jou is uitgezocht. En blijf bloggen, al is het maar één keer per maand, please???? ;-)
    Dikke kus, Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlij kverhaal om te lezen! Wat zullen jullie je ogen hebben uitgekeken daar, het is een paradijs voor creatievelingen hihi... Natuurlijk doe ik graag mee met je weggeefertje. Wat een super mooie knopen, vooral de hartjes wow! Ben trouwens ook gelijk een vriendje van je geworden :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hysterisch! Een giveaway bij Kyra!! Ze mag door iemand anders gewonnen worden (ik noem het ook afwijkende smaak lintjes, bovendien heb ik MEER dan zat voorraad) maar ik heb weer genoten van je reisverslag. Geweldige sfeerfoto's maken de meiden van Susan ook zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat heerlijk om te lezen, ik ben nu ook weer terug en alle vuile kleren uit de koffers gehaald en ze zitten nog steeds nokvol ;-)

    je verhaal is prachtig, zit weer te genieten!!!

    BeantwoordenVerwijderen