De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


zondag 9 februari 2014

Ans en AagjeHet is binnenkort Valentijnsdag en ik zie de chocolaterie-meneer en de bloemenwinkel-mevrouw al opgewonden hun etalages aanpassen. We zijn massaal gestrikt door dit Amerikaanse commerciële feest.
Persoonlijk heb ik er niet zoveel mee. Ik ben al een aantal jaar getrouwd met mijn leuke Houtman en aan geheime minnaars doe ik niet (moet ik weer mijn buik gaan inhouden, geen denken aan).

Ik krijg wel eens een bloemetje van Houtman...
...en hij maakt ook wel eens een hart voor me.
Van oorsprong heeft Valentijn trouwens weinig met heimelijke geliefden te maken: een langvergeten Romeinse heilige die op een nare manier aan zijn eind is gekomen (zoals wel meer heiligen).
Een goede reden lijkt me, om hier en nu een andere betekenis te geven aan die Valentijndsdag.

Ik wil voorstellen om er een Aandachtsdag van te maken. Aandacht voor lieve mensen die in deze moderne tijden soms wat vergeten worden, omdat wij nu eenmaal massaal met beeldschermpjes zijn gaan communiceren.
Dan denk ik vooral aan oudere tantes of opa's, die het gezellige plofgeluid nog kennen van een brief die door de brievenbus valt.
Als wij nou eens allemaal op deze dag een kaart of brief sturen naar iemand die daar gelukkig van wordt!


Daarom wil ik jullie mijn lieve vriendinnen Ans en Aagje introduceren. Beleefdheid verbiedt me te zeggen hoe oud ze zijn, maar ze zijn een aantal decennia verder dan ik.
Aagje vindt haar nieuwe mobiele telefoon al behoorlijk intimiderend. Ans daarentegen is meer verkleefd met haar Ipad, dan mijn puberzoon met zijn laptop. Dat zegt wat.
Ans is mijn allertrouwste volger. Na plaatsing van een blogbericht wordt dat ogenblikkelijk enthousiast met me besproken. Per telefoon, dat nou weer wel...

Goed, om een lang verhaal kort te houden, Ans en Aagje zijn mij zeer dierbaar en ik wil deze Valentijnsdag dus aan hen opdragen. Ik ga ze een ouderwetse brief sturen, met daarbij uiteraard een klein presentje.
Ans, jij mag dus nog niet verder lezen.

Het lijkt me leuk om bij de brief voor Aagje een setje katoenen zakdoekjes te doen (zonder zakdoekjes gaat haar generatie de deur niet uit) en voor Ans een lief geurzakje met lavendelbloemetjes erin (voor in de linnenkast, wie heeft die nou nog).
Omdat we net hebben afgesproken dat het bij onze Valentijnsdag over aandacht gaat, versier ik beide kadootjes met een monogram (ik heb ze er niet op uitgezocht, maar het komt nu toch wel goed uit dat ze allebei een A als eerste letter hebben).


Stukjes knutselfoam, schaar, lijm, blokje hout en wat textielverf. Meer hebben we niet nodig voor een mooie stempel.


Ik knip een A uit het foam en bovendien, als extra versiering, een mini-vogeltje (omdat ze daar allebei van houden). Dat vogeltje kan dan in een andere kleur worden gestempeld.


Stukje karton achter de stof leggen, met een kwast de verf dun op de stempel smeren en stempelen maar.Ik gebruikte een stuk wit katoen, één van de restanten van de overhemden die hier verknipt werden.

Natuurlijk wordt de stempel ook op het briefpapier gebruikt.


Klaar. Brieven schrijven en op de post doen.Tenslotte: dit lange blogbericht is natuurlijk niets minder dan een brief met aandacht voor jullie allemaal.
Happy Valentine!


Je kan onze Samenspinsels Valentijnsaftelling volgen door op de hartjes hieronder te klikken!

8 opmerkingen:

 1. Dat vind ik nou een hele goede. Valentijns dag moet meer een soort herinnering zijn om weer eens 'onverwacht' iemand een kaartje te sturen. Met meer dan een voor geprinte tekst en groetjes van. Maar één met "ik zit hier voor het raam een brief aan je te schrijven, de vogeltjes hebben intussen de vetbollen gevonden etc" Want post is eigenlijk 1 van de leukste cadeautjes in de wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat weer een heerlijke post! En wat een super idee - een Aandachtsdag! Niets is leuker om onverwacht een kaartje te krijgen of te versturen. Ik las laatst dat het al "snail-mail" wordt genoemd. :-)
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Kyra,
  Wat een lekker lange leuke blog weer. Deze week kreeg ik een prachtige kaart/brief met een piepklein envelopje er op geplakt met "een centje" er in voor een bos bloemen van een lieve vriendin. Dat was denk ik mijn Aandachtsdagbrief al....
  En ik ga er ook (minstens) één versturen.
  Wat een leuke stempels heb je gemaakt op de zakdoekjes, het briefpapier en het lavendelzakje!
  Liefs uit Zeeland, XX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je toch een lieverd! En wat een leuk idee! ik heb ook helemaal niets met Valentijnsdag, maar een Aandachtsdag, ja, daar kan ik wel wat mee! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke blog en vooral ook: wat een leuke stempels.
  Aandachtsdag: laten we die er maar in houden. Iedereen kent wel iemand die wat extra aandacht verdient of nodig heeft.

  Ik wil je nogmaals bedanken voor je lieve vogeltjes die ik van jou heb gekregen als een van de winnaars van de giveaway van Samenspinsels. Ik ga vandaag een blogje over publiceren.

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk verhaal over de Aandachtsdag voorbereidingen. Goed idee! Nu maar hopen dat het een verrassing voor Ans en Aagje blijft. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "...die het gezellige plofgeluid nog kennen van een brief die door de brievenbus valt." - mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee Kyr, Goed idee...... Mooie bloemen.En inderdaad spaanplaat is best mooi. Ik keek er voeger nooit naar maar sinds jij mij er op hebt gewezen dus wel.

  BeantwoordenVerwijderen