De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


woensdag 12 juni 2013

Honden!

Zoals jullie misschien al weten ben ik een Groot Poezenliefhebber. Door natuurlijke selectie, lieve lezers, weet ik dat jullie dat ook allemaal zijn.
Mijn eigen dikke kat Grisha (een Russisch koosnaampje) komt zo nu en dan in mijn blogberichten voor. Meestal slapend, want dat kan hij heel goed.
In alle standen:Je ziet aan Grisha dat je ook lenig blijft door gewoon veel te slapen.

Ik moet bekennen (niet te luid, voordat ik het weet wordt het tegen me gebruikt) dat er ook honden zijn die wél lief en aandoenlijk zijn, bijna niet stinken, nauwelijks kwijlen en ook nog wat anders doen dan precies wat jij wilt
En omdat ik een groot voorstander ben van het polderen, dus graag rekening hou met ieders wensen, gaat dit blogbericht nou eens (voornamelijk) over honden.

Airdale terriers
Eén van die honden kennen een aantal van jullie wel: de mascotte van de Dutch Swappers: Guusje.
Als hij mooi gaat zitten met zijn voorpootjes hoog, smelt alle tegenstand weg.


Guus is in opdracht van Marieke, zijn bazin, door mij vereeuwigd op een wollen kussen.

aan het werk met de viltnaald


Een vriendje van Guus vond dat wel interessant. Buck's baasje was binnenkort jarig, dus ook Buck werd gevilt.Er gaan vele verhalen rond over honden en katten die elkaar in de haren vliegen. Je zou kunnen zeggen dat dat vooral het Donald Duck effect is (daar zijn wel meer misverstanden door ontstaan, bijvoorbeeld dat eenden veel van geld houden en dat drielingen in aanvullende stukjes praten), maar onze Grisha heeft duidelijk geen behoefte aan een hond in zijn nabijheid.

Om toch met een hoopvolle noot te eindigen: het kan ook anders. Er zijn honden en katten die als vrienden samenleven. Een les voor ons allen!
Hier is het bewijs:
Alhoewel, als je goed kijkt, slaat de twijfel toch weer toe.

8 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke pose is dat toch voor een kat, zo lekker op de rug op een zacht plekje in het gras. Konden wij maar zo liggen genieten. Wij hadden vroeger een hond en een kat die samen in 1 mand lagen, echt gebroederlijk naast elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dan vergeet ik helemaal te schrijven hoe prachtig de kussens zijn. Echt knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, mooi die portretten van vilt! En idd op de laatste 2 foto's kan het ook nog zo zijn dat de zwarte kat de hond een mep geeft nadat de foto is gemaakt, hoewel de hond op zijn hoede lijkt en misschien net op tijd weg kan komen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vrees dat je gelijk hebt, Joyce!

  Carolien, ik ben vast van plan om deze zomer het goede voorbeeld van Grisha te volgen. Op mijn rug in het gras, onder de bloemen en dan maar spinnen. Dat moet te doen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi lieve Kyra,
  Nu weet ik helemaal zeker dat je een kunstenares bent. Wat een prachtige portretten van de honden! Als andere hondenbezitters dat zien is er een gat in de markt ontdekt!
  Ja, onze eerste poes Snollie, die ging toen ze weeën had tussen de voorpoten van Bas de hond liggen, zo lief.
  Ik moet ook een cadeau gaan bedenken voor mijn broer en schoonzus die 25 jaar getrouwd zijn, ik zal nog eens wat rondsnuffelen op jullie site.
  Veel liefs uit bewolkt Middelburg,
  Addy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow wat een mooie kussens Kyra! Je kunt zien dat ze met veel aandacht en liefde gemaakt zijn. Echt prachtig. Enne, dat lekker luieren zoals Grisha lijkt mij ook wel wat...
  liefs
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige kussens heb je gemaakt. En heerlijk zoals katten kunnen liggen, wat een leventje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wacht even... honden die NIET kwijlen, die NIET stinken, die NIET slaafs zijn? Weet je zeker dat dat niet stiekem katten in hondenkostuum zijn?

  BeantwoordenVerwijderen