De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


vrijdag 17 februari 2012

Kring-lopen

Tweedehands...
Bij sommigen gaan dan de haren omhoog staan van afgrijzen. Jakkes, gebruikt door vreemde mensen!!
Anderen lopen echter opgewonden de ene kringloopwinkel na de andere in, op zoek naar een verborgen schat.
Ik zal maar meteen opbiechten dat ik (zoals met heel veel dingen) een soort middenmoot vorm. Ik stap met beleefde tegenzin over tweedehands schoenen en matrassen heen, maar mijn hart klopt wel sneller als ik een mooie wollen deken of trui zie liggen.
Onlangs nog vond ik weer iets. Hier had iemand (en ik zag meteen dat het een hippe oma moest zijn geweest, die het zolangzamerhand wel welletjes vond die overlopende breimand) met heel veel geduld (wat ik dus niet heb en wat ik daarom des te meer weet te waarderen in anderen) en heel veel liefde een deken gebreid! Oei, dan ben ik zóó gelukkig!Of dit grijze vestje, op zich heel leuk, maar erg... grijs! En ik hou van kleur.
Dan is het toch maar weer een zegen dat wij hier in Blog- en Swapland zo creatief zijn. Want in deze tijden van crisis, werkeloosheid en ieder dubbeltje omdraaien is hergebruik een fantastische bezigheid. Een paar oranje knoopjes (mijn lievelingskleur, maar dat hoeft voor jullie geen leidraad te zijn) kunnen je dag weer helemaal goedmaken.


Het allerleukst vind ik het als vriendinnen hun klerenkast opruimen. En dan een zak bij mij afleveren, "voor het geval je er iets van kan gebruiken".
Of, wat ik al een paar keer met mijn Wolkring-vriendinnen heb gedaan, we organiseren een Ruilmorgen. Want waar de een op is uitgekeken (ik zeg heel bewust niet "uitgegroeid") daar is de ander weer helemaal mee in haar nopjes.
Van zo'n lieve vriendin kreeg ik een zwart vest. Heel erg zwart. Maar wel van wol!


Voor dit soort gevallen heb ik dan altijd mijn kistje viltwol klaarstaan. Met de viltnaalden erbij.


Zo tover je een paar prachtige bloemen op een vest. Of een trui. Of een rok. Zolang het maar een beetje opengeweven is.Achterkant
Voorkant
Natuurlijk rennen jullie nu allemaal massaal naar de Kringloopwinkels, ik voel het al aankomen!
Gelukkig woon ik lekker ver weg van de meesten en zullen we elkaar niet snel voor de voeten lopen. Dus leef je uit, voor jezelf, voor je portemonnee, voor het milieu, voor de duurzaamheid!

En laten we dan nu meteen ook maar afspreken dat we, ook na deze en eventuele volgende crises, gewoon doorgaan met hergebruiken, recyclen, ecoshoppen, of hoe je het maar wilt noemen.
Dat zou pas echt duurzaam zijn.

5 opmerkingen:

 1. Echt je boft met zo.n mooi deken, zal ik ook niet zo snel aan voor bij gaan! De bloemen op het zwarte vest is een heel goed idee met een prachtig resultaat!!! Toch je moet er maar op komen! Dat vind ik pas creatief! groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Joke, jij bent snel! Ja, die deken was echt een gelukstreffer, de kassamevrouw zei dat hij net binnen was. Ik zag iedereen achter mij in de rij jaloers kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dat vest heerlijk kleurig gemaakt! Ik liep gisteren de kringloop in Drachten nog even binnen maar dat was een beetje een zooitje, niks leuks gevonden. Ik ga er vooral heen voor kinderboeken, je kan er soms erg leuk slagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kyra wat een prachtige bloemen heb je gemaakt op dat vest!Daar krijg je spontaan zin van in de lente...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is je vest mooi... jeetje, echt prachtig! Ik ga ook graag naar de kringloper hoor! Niet altijd is er wat.. maar soms.. vind je de mooiste schatten!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen