De creatieve avonturen van een Wolvrouw (meestal) en een Houtman (zo nu en dan)

.


woensdag 17 april 2013

Stempelen

Na een aantal mislukte pogingen om met gummetjes, aardappelen, potloodkontjes en kurken stempels te maken heb ik besloten het maar toe te geven: ik ben niet in de wieg gelegd voor werk op microscopisch niveau. Tenzij het kwantummechanica is.
Bovendien heb ik onderhand een aardige voorraad stempels opgebouwd van grootheden als LittleZ en Creacuties, dus waarom zou ik mezelf nog tergen met dingen waar een mens geduld voor moet hebben.

Wat ik wel heel leuk vind is het bestempelen van stoffen!
Ik wilde al een poos van een oud wit laken iets moois maken, zoals een kussensloop, een waszak of, wie weet, misschien zelfs wel een rokje!
Alleen dus geen gepriegel meer, hop, we doen het nu gewoon groot en stoer.


Als je met een Houtman getrouwd bent ligt het huis (dat wil zeggen, zijn werkplaats) vol met mooie stukjes hout. Die werden de basis. En als moeder van twee creatieve kinderen was er ook nog volop knutselfoam (je kent het wel, die platte stukjes schuimplastic in allerlei kleurtjes).
Met die twee onder de arm toog ik naar vriendin Erna, die altijd in is voor een creatief middagje.


Eerst de stempels maken:  van het knutselfoam knipten we verschillende vormen. Die werden vervolgens (met hobbylijm) op de houtblokjes geplakt. Dat laat je een uurtje drogen.

Tijdens het drogen drink je thee met chocola. Belangrijk detail.Als ze droog zijn (het beste is natuurlijk om ze een nachtje te laten liggen, maar goed, ik heb het al over mijn ongeduld gehad...) verf je er met een kwast textielverf op (in mijn geval van het merk Permaset Aqua, dus op waterbasis) en vervolgens kan de pret beginnen.
Na een middag stempelen was dit het resultaat.De eerste zakjes hangen nu in onze badkamer. Met allerlei frutsels erin die wij vrouwen in een badkamer onder handbereik willen hebben.


Op de bank buiten, in het kostbare (want zo lang ontbeerde) lentezonnetje, ligt het eerste kussen.
Het kussen en het rode zakje heb ik eerst met Dylon nog een verfbad gegeven, je kan tenslotte nooit genoeg kleur hebben.


Nou nog dat rokje.

11 opmerkingen:

 1. Leuk geworden kyra!! Simpel, maar erg leuk resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk resultaat, hier ook al lang die plannen om ooit eens op stof te stempelen maar nog nooit gedaan. misschien toch maar eens doen want het is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldig leuk resultaat! Dus dat bedoelde je gisteravond! :-)))
  Groetjes, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er erg leuk uit. Gezellig hoekje ook daar buiten in het zonnetje. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk!! En uiteraard tussendoor thee met chocolade haha! Fijn weekend vast! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi lieve Kyra, wat hebben jullie dat leuk gedaan! Dit lijkt me toch ook wel een geduldig werkje. Knap hoor! Als je een effen stofje hebt voor een rokje kan je er toch ook van alles op stempelen. Dat groene takje lijkt me al heel leuk. Of een bloemetje. Wordt vast prachtig! Volgende blog?
  Liefs uit bewolkt Zeeland.
  Addy XX

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, hé, niet op de dingen vooruit lopen, Addy! Er zit nog meer in het vat...

   Verwijderen
  2. Wat een heerlijk vol vat heb jij toch!!
   Addy XX

   Verwijderen
 7. Heey Kyr, wat ben je toch altijd lekker bezig. Heeeerlijk.
  Liefs Juul.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Kyra,
  Heel snoezig, zo je eigen 'design' maken. Mijn dochter Wies doet het ook.
  lieve groet petra n.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aaahh, ik heb hier ook nog dat foam liggen, goed idee Kyra! dank je wel namens mijn kids! je stoffen zien er geweldig gezellig en vrolijk uit! hier regend het nu, maar met al die heerlijke kleurtjes is bij jou alvast de lente begonnen!
  Liefs,
  kimmie

  BeantwoordenVerwijderen